A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.
Mindig melegítsd elő a sütőt, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.
A vaj ne legyen túl forró, hagyd kicsit hűlni olvasztás után.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.
A tojásokat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben elkeverednek.
A lisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós.
A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.
A tejet is szobahőmérsékleten használd.
A sós karamellát keverd a tésztába, hogy minden falatban ott legyen a finom karamellás íz.
A sós karamellát óvatosan keverd a tésztába, hogy ne törjön össze.
Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.
A muffinformákat ne töltsd túl, csak kb. 2/3-ig.
Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácson hagyva a cupcake-ek alja is kihűl, így nem lesznek nyúlósak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.