A sĂŒtĆt melegĂtsd elĆ 180°C-ra. Egy tortaformĂĄt bĂ©lelj ki sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆpapĂr segĂt, hogy a torta ne ragadjon le, Ă©s könnyen ki tudd venni a formĂĄbĂłl.
Olvaszd meg az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ă©s a vajat gĆz fölött, amĂg sima Ă©s fĂ©nyes lesz. Hagyd hƱlni.
GĆz fölött olvasztva a csokolĂĄdĂ© nem Ă©g meg. Fontos, hogy a tĂĄl ne Ă©rjen a vĂzhez. Hagyd a csokolĂĄdĂ©t kissĂ© hƱlni, mielĆtt a többi hozzĂĄvalĂłhoz kevered.
A tojåsokat és a cukrot verd habosra egy tålban, majd óvatosan add hozzå az olvasztott csokolådét.
A habosra vert tojås és cukor könnyeddé teszi a tésztåt. Az olvasztott csokolådét óvatosan keverd hozzå, hogy a hab ne törjön össze.
SzitĂĄld hozzĂĄ a lisztet Ă©s a kakaĂłport, majd keverd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt. Ăntsd a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.
A lisztet Ă©s a kakaĂłport szitĂĄlva add hozzĂĄ, hogy ne legyen csomĂłs a tĂ©szta. TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizd, hogy a tĂ©szta megsĂŒlt-e. Hagyd teljesen kihƱlni a tortĂĄt, mielĆtt megkened a krĂ©mmel.
KĂ©szĂtsd el a sĂłs karamellt: a cukrot közepes lĂĄngon olvaszd meg, amĂg aranybarna lesz. Add hozzĂĄ a tejszĂnt Ă©s a sĂłt, majd forrald fel, amĂg sƱrƱ karamellt kapsz. Hagyd hƱlni.
A cukrot ne keverd, amĂg olvadni nem kezd. Ha mĂĄr olvad, akkor Ăłvatosan keverd, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂnt Ăłvatosan öntsd hozzĂĄ, mert a karamell fröcsöghet. A sĂł mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be.
A tejcsokolĂĄdĂ©t olvaszd meg, majd keverd hozzĂĄ a maradĂ©k tejszĂnt, hogy sima ganache-t kapj.
A tejcsokolĂĄdĂ©t gĆz fölött olvaszd meg, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂnt lassan keverd hozzĂĄ, hogy sima ganache-t kapj.
A tortĂĄt rĂ©tegezd: kend meg a kihƱlt tĂ©sztĂĄt a sĂłs karamellel, majd simĂtsd rĂĄ a tejcsokolĂĄdĂ©s ganache-t. Tedd hƱtĆbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra.
A sĂłs karamellt Ă©s a ganache-t egyenletesen kend el a tĂ©sztĂĄn. A hƱtĂ©s segĂt, hogy a krĂ©m megszilĂĄrduljon, Ă©s a torta könnyebben szeletelhetĆ legyen.
TĂĄlalĂĄs elĆtt dĂszĂtheted a tortĂĄt tengeri sĂłval Ă©s csokolĂĄdĂ©reszelĂ©kkel.
A tengeri sĂł kiemeli a karamell Ă©dessĂ©gĂ©t, a csokolĂĄdĂ©reszelĂ©k pedig dekoratĂvvĂĄ teszi a tortĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.