SĂłs karamellĂĄs trĂŒffel torta szeletekkel tĂĄlalva

SĂłs karamellĂĄs trĂŒffel torta

A sĂłs karamellĂĄs trĂŒffel torta az Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt kĂ©pviseli. Az utĂłbbi Ă©vekben a sĂłs karamell a desszertek sztĂĄrja lett, Ă©s ennek a tortĂĄnak az alapjĂĄt is ez az Ă­zvilĂĄg adja. Az Ă©tcsokolĂĄdĂ© gazdag Ă­ze, a sĂłs karamell krĂ©messĂ©ge Ă©s a könnyed ganache rĂ©tegek elegĂĄns desszerttĂ© teszik ezt a tortĂĄt, amely kĂŒlönleges alkalmakra is kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 300 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 400 ml Tejszín
⭕ 150 g Vaj
⭕ 200 g Cukor
⭕ 1 tk. Tengeri só
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 g Liszt
⭕ 200 g TejcsokolĂĄdĂ©
⭕ 2 ek. Kakaópor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt melegĂ­tsd elƑ 180°C-ra. Egy tortaformĂĄt bĂ©lelj ki sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­r segĂ­t, hogy a torta ne ragadjon le, Ă©s könnyen ki tudd venni a formĂĄbĂłl.

    2

    Olvaszd meg az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ă©s a vajat gƑz fölött, amĂ­g sima Ă©s fĂ©nyes lesz. Hagyd hƱlni.

    GƑz fölött olvasztva a csokolĂĄdĂ© nem Ă©g meg. Fontos, hogy a tĂĄl ne Ă©rjen a vĂ­zhez. Hagyd a csokolĂĄdĂ©t kissĂ© hƱlni, mielƑtt a többi hozzĂĄvalĂłhoz kevered.

    3

    A tojåsokat és a cukrot verd habosra egy tålban, majd óvatosan add hozzå az olvasztott csokolådét.

    A habosra vert tojås és cukor könnyeddé teszi a tésztåt. Az olvasztott csokolådét óvatosan keverd hozzå, hogy a hab ne törjön össze.

    4

    SzitĂĄld hozzĂĄ a lisztet Ă©s a kakaĂłport, majd keverd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt. Öntsd a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.

    A lisztet Ă©s a kakaĂłport szitĂĄlva add hozzĂĄ, hogy ne legyen csomĂłs a tĂ©szta. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy a tĂ©szta megsĂŒlt-e. Hagyd teljesen kihƱlni a tortĂĄt, mielƑtt megkened a krĂ©mmel.

    5

    Készítsd el a sós karamellt: a cukrot közepes långon olvaszd meg, amíg aranybarna lesz. Add hozzå a tejszínt és a sót, majd forrald fel, amíg sƱrƱ karamellt kapsz. Hagyd hƱlni.

    A cukrot ne keverd, amíg olvadni nem kezd. Ha mår olvad, akkor óvatosan keverd, hogy ne égjen meg. A tejszínt óvatosan öntsd hozzå, mert a karamell fröcsöghet. A só mennyiségét ízlés szerint ållítsd be.

    6

    A tejcsokolådét olvaszd meg, majd keverd hozzå a maradék tejszínt, hogy sima ganache-t kapj.

    A tejcsokolĂĄdĂ©t gƑz fölött olvaszd meg, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂ­nt lassan keverd hozzĂĄ, hogy sima ganache-t kapj.

    7

    A tortĂĄt rĂ©tegezd: kend meg a kihƱlt tĂ©sztĂĄt a sĂłs karamellel, majd simĂ­tsd rĂĄ a tejcsokolĂĄdĂ©s ganache-t. Tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra.

    A sĂłs karamellt Ă©s a ganache-t egyenletesen kend el a tĂ©sztĂĄn. A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a krĂ©m megszilĂĄrduljon, Ă©s a torta könnyebben szeletelhetƑ legyen.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­theted a tortĂĄt tengeri sĂłval Ă©s csokolĂĄdĂ©reszelĂ©kkel.

    A tengeri só kiemeli a karamell édességét, a csokolådéreszelék pedig dekoratívvå teszi a tortåt.