A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
A sütőpapír segít, hogy a torta ne ragadjon le, és könnyen ki tudd venni a formából.
Olvaszd meg az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, amíg sima és fényes lesz. Hagyd hűlni.
Gőz fölött olvasztva a csokoládé nem ég meg. Fontos, hogy a tál ne érjen a vízhez. Hagyd a csokoládét kissé hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz kevered.
A tojásokat és a cukrot verd habosra egy tálban, majd óvatosan add hozzá az olvasztott csokoládét.
A habosra vert tojás és cukor könnyeddé teszi a tésztát. Az olvasztott csokoládét óvatosan keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverd simára a tésztát. Öntsd a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A lisztet és a kakaóport szitálva add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Hagyd teljesen kihűlni a tortát, mielőtt megkened a krémmel.
Készítsd el a sós karamellt: a cukrot közepes lángon olvaszd meg, amíg aranybarna lesz. Add hozzá a tejszínt és a sót, majd forrald fel, amíg sűrű karamellt kapsz. Hagyd hűlni.
A cukrot ne keverd, amíg olvadni nem kezd. Ha már olvad, akkor óvatosan keverd, hogy ne égjen meg. A tejszínt óvatosan öntsd hozzá, mert a karamell fröcsöghet. A só mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
A tejcsokoládét olvaszd meg, majd keverd hozzá a maradék tejszínt, hogy sima ganache-t kapj.
A tejcsokoládét gőz fölött olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A tejszínt lassan keverd hozzá, hogy sima ganache-t kapj.
A tortát rétegezd: kend meg a kihűlt tésztát a sós karamellel, majd simítsd rá a tejcsokoládés ganache-t. Tedd hűtőbe legalább 2 órára.
A sós karamellt és a ganache-t egyenletesen kend el a tésztán. A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
Tálalás előtt díszítheted a tortát tengeri sóval és csokoládéreszelékkel.
A tengeri só kiemeli a karamell édességét, a csokoládéreszelék pedig dekoratívvá teszi a tortát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.