Keverd habosra a vajat a kristålycukorral, majd egyenként add hozzå a tojåsokat, miközben folyamatosan kevered.
A vaj legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen habosra lehessen keverni. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.
SzitĂĄld össze a bĂșzalisztet Ă©s a sĂŒtĆport, majd fokozatosan keverd bele a tojĂĄsos keverĂ©kbe. Add hozzĂĄ a tejet, hogy lĂĄgy tĂ©sztĂĄt kapj.
A lisztet Ă©s a sĂŒtĆport szitĂĄlva add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. A tejet fokozatosan adagold, amĂg el nem Ă©red a megfelelĆ ĂĄllagot.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt egy kivajazott, lisztezett tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 180°C-on 30-35 percig. TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizd az elkĂ©szĂŒltĂ©t.
A tortaformĂĄt alaposan vajazd ki Ă©s lisztezd meg, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizd, hogy a torta megsĂŒlt-e. Ha a tƱre nem ragad tĂ©szta, akkor kĂ©sz.
AmĂg a torta hƱl, kĂ©szĂtsd el a sĂłs karamellt: olvaszd fel a barnacukrot egy edĂ©nyben alacsony lĂĄngon, amĂg aranyszĂnƱ lesz. Add hozzĂĄ a tejszĂnt Ă©s a sĂłt, majd keverd simĂĄra.
A barnacukrot lassĂș tƱzön olvaszd fel, Ă©s ne keverd, amĂg olvadni nem kezd. A tejszĂnt Ăłvatosan öntsd hozzĂĄ, mert a karamell fröcsöghet. A sĂł mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be.
A tejszĂnt verd fel porcukorral kemĂ©ny habbĂĄ, Ă©s keverd össze a kihƱlt sĂłs karamellel, hogy lĂĄgy krĂ©met kapj.
A tejszĂn legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhetĆ legyen. A sĂłs karamell legyen teljesen kihƱlve, mielĆtt a tejszĂnhabhoz kevered, kĂŒlönben összeesik a hab.
A kihƱlt tortĂĄt vĂĄgd kettĂ©, Ă©s töltsd meg a karamellkrĂ©mmel. A tetejĂ©t is vond be a krĂ©mmel, Ă©s simĂtsd el.
A tortĂĄt Ă©les, hosszĂș pengĂ©jƱ kĂ©ssel vĂĄgd kettĂ©, hogy egyenletes legyen. A krĂ©met egyenletesen kend el a tortĂĄn.
DĂszĂtsd a torta tetejĂ©t karamellszĂłsz csorgatĂĄsĂĄval Ă©s egy csipet extra sĂłval, ha szeretnĂ©d.
A karamellszĂłszt csorgasd a torta tetejĂ©re, hogy szĂ©p mintĂĄt kapj. A sĂłval Ăłvatosan bĂĄnj, mert tĂșl sĂłs is lehet a torta.
Helyezd a tortĂĄt hƱtĆbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek Ă©s a krĂ©m megszilĂĄrduljon.
A hƱtĂ©s segĂt, hogy a krĂ©m megszilĂĄrduljon, Ă©s a torta könnyebben szeletelhetĆ legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.