Sós-mandulás panna cotta pohárban

Sós-mandulás panna cotta

A sós-mandulás panna cotta az olasz desszert egyedi változata, amely a sós és édes ízek tökéletes harmóniáját teremti meg. A mandulatej és a sós mandula különleges karaktert ad a desszertnek, miközben a panna cotta krémes textúrája lágyítja az intenzív ízeket. Ez a desszert elegáns és ínycsiklandó választás különleges eseményekre vagy egy finom vacsora lezárásaként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
50 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Mandulatej
3 db Zselatin lap
30 g Sós mandula
1 csipet Csipetnyi só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Közben vágd durvára a sós mandulát.

    Ha nincs sós mandulád, piríts egy kis sótlan mandulát és szórd meg sóval.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a mandulatejet, a cukrot és a vaníliát. Lassan melegítsd, amíg a cukor feloldódik, de ne forrald fel.

    A mandulatej helyett használhatsz más növényi tejet is, például kókusztejet vagy rizstejet.

    3

    Add hozzá a csipetnyi sót, majd keverd bele a durvára vágott mandulát, hogy az ízek összeérjenek.

    A só kiemeli a mandula ízét, de ne vidd túlzásba!

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost a tűzre alacsony lángon, és keverd tovább.

    5

    Szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a panna cotta sima állagú legyen, majd öntsd poharakba vagy formákba.

    A szűrés eltávolítja a manduladarabkákat, ha simább textúrát szeretnél.

    6

    Hűtsd le a panna cottát szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A hűtőbe helyezés előtt takard le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagát.

    7

    Tálaláskor díszítsd durvára vágott sós mandulával és egy csipetnyi sóval.

    A tálalás előtt érdemes kivenni a panna cottát a hűtőből 10-15 perccel, hogy kicsit lágyabb legyen.