Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Közben vágd durvára a sós mandulát.
Ha nincs sós mandulád, piríts egy kis sótlan mandulát és szórd meg sóval.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a mandulatejet, a cukrot és a vaníliát. Lassan melegítsd, amíg a cukor feloldódik, de ne forrald fel.
A mandulatej helyett használhatsz más növényi tejet is, például kókusztejet vagy rizstejet.
Add hozzá a csipetnyi sót, majd keverd bele a durvára vágott mandulát, hogy az ízek összeérjenek.
A só kiemeli a mandula ízét, de ne vidd túlzásba!
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost a tűzre alacsony lángon, és keverd tovább.
Szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a panna cotta sima állagú legyen, majd öntsd poharakba vagy formákba.
A szűrés eltávolítja a manduladarabkákat, ha simább textúrát szeretnél.
Hűtsd le a panna cottát szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A hűtőbe helyezés előtt takard le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagát.
Tálaláskor díszítsd durvára vágott sós mandulával és egy csipetnyi sóval.
A tálalás előtt érdemes kivenni a panna cottát a hűtőből 10-15 perccel, hogy kicsit lágyabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.