Soto ayam rizzsel, frissen tálalva, tojással és csirkehússal

Soto ayam rizzsel

A Soto ayam egy hagyományos indonéz étel, amely eredetileg csirkehúsból készült fűszeres leves. Az étel különleges ízét a gyömbér, kurkuma és citromfű adja, amelyek a friss, fűszeres levesben gazdag ízeket biztosítanak. A soto ayam különböző változatai megtalálhatóak Indonézia különböző régióiban, és mindegyik egyedi módon készül. A leves a rizst és a főtt tojást is tartalmazza, így gazdag és tápláló étel a mindennapi étkezésekhez vagy egy ünnepi alkalomhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 szál Citromfű
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkuma
2 ek. Szójaszósz
200 g Rizs
2 db Tojás
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg, majd tedd egy nagy lábasba. Adj hozzá vizet, és főzd meg 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A csirkehúsnak jól meg kell puhulnia, hogy a leves ízletes legyen. A húsot ne főzd túl sokáig, mert könnyen széteshet.

    2

    Amíg a csirkehús fő, a hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel. A citromfűt is törd meg, hogy kiengedje az ízeket.

    A gyömbér frissítő és enyhén csípős ízt ad a levesnek, ne hagyd ki!

    3

    A főzővízhez add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, citromfüvet, koriandert, kurkumát, és sót. Keverd jól össze és főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszereket és a zöldségeket pörkölheted egy kicsit a serpenyőben, mielőtt a levesbe tennéd, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    4

    Miután a leves elkészült, vedd ki a csirkehúst, és szedd le a csontról. A csirkét szedd kisebb darabokra.

    A csirkehús ne legyen túl apróra szedve, hogy megmaradjon a textúrája.

    5

    Főzd meg a rizst, és tedd a tányérra. Öntsd rá a kész levest, és szórd rá a csirkehúst.

    A rizs frissen főzve a legjobb, így tálalás előtt főzd meg.

    6

    A leves tetejére helyezd a főtt tojásokat, és friss korianderrel díszítsd.

    A tojásokat puha főtt tojás formájában készítsd, hogy még krémesebb legyen az étel.