A csirkehúst tisztítsd meg, majd tedd egy nagy lábasba. Adj hozzá vizet, és főzd meg 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
A csirkehúsnak jól meg kell puhulnia, hogy a leves ízletes legyen. A húsot ne főzd túl sokáig, mert könnyen széteshet.
Amíg a csirkehús fő, a hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel. A citromfűt is törd meg, hogy kiengedje az ízeket.
A gyömbér frissítő és enyhén csípős ízt ad a levesnek, ne hagyd ki!
A főzővízhez add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, citromfüvet, koriandert, kurkumát, és sót. Keverd jól össze és főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszereket és a zöldségeket pörkölheted egy kicsit a serpenyőben, mielőtt a levesbe tennéd, hogy még intenzívebb ízt kapj.
Miután a leves elkészült, vedd ki a csirkehúst, és szedd le a csontról. A csirkét szedd kisebb darabokra.
A csirkehús ne legyen túl apróra szedve, hogy megmaradjon a textúrája.
Főzd meg a rizst, és tedd a tányérra. Öntsd rá a kész levest, és szórd rá a csirkehúst.
A rizs frissen főzve a legjobb, így tálalás előtt főzd meg.
A leves tetejére helyezd a főtt tojásokat, és friss korianderrel díszítsd.
A tojásokat puha főtt tojás formájában készítsd, hogy még krémesebb legyen az étel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.