A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy fazékba. Öntsd fel vízzel, és főzd, amíg megpuhul, körülbelül 1-1.5 órán át.
A marhahúsnak meg kell puhulnia, hogy ínycsiklandó legyen, de ügyelj, hogy ne főzd túl, mert szétmállik.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, a gyömbért reszeld le, a citromfű szárat pedig ütögesd meg, hogy kiadja az aromáját.
A gyömbér reszelése biztosítja, hogy könnyen oldódjon a levesben, és gazdag ízt ad a levesnek.
Amikor a hús megfőtt, add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, citromfüvet, köményt, kurkumát és sót.
A fűszerek segítenek kiemelni a leves gazdag ízét. A citromfű frissességet ad, amitől még különlegesebbé válik.
Főzd tovább 15-20 percig, amíg a fűszerek jól összeérnek és az ízek összeadódnak.
A leves ízének gazdagabbá válásához szükség van arra, hogy a fűszerek egy kicsit főjenek a húsos alapban.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Hagyd, hogy a leves felforrjon, majd vedd le a tűzről.
A kókusztej adja meg a selymes textúrát és édes ízt, ami jól ellensúlyozza a fűszereket.
Tálald a levest friss korianderrel és lime levével díszítve.
A lime leve frissítő hatású és jól kiemeli a leves ízeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.