A disznóhúst vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy fazékba. Öntsd fel vízzel, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hús minőségétől függően a főzési idő eltérhet. Használj lassú tűzön történő főzést, hogy a hús puhán szétessen.
A zellert hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát is tisztítsd meg, majd apróra vágd.
A zeller megfelelően puhára főzve adja a levesnek az ízét, ne hagyd túl keményen a főzés után!
A füstölt vagy lazac húst vágd apróra, és add hozzá a főzővízhez. A zeller, hagyma és fokhagyma következik.
A füstölt hús egy kis különleges ízt ad a levesnek, de a lazac is tökéletesen helyettesítheti.
Az ecetet, paprikát, sót és borsot keverd bele a leveshez. Hagyd főni 30-40 percig, amíg a zeller megpuhul és az ízek összeérnek.
Kóstold meg a levest, és ha szükséges, adj még hozzá sót vagy paprikát, hogy fokozd az ízét.
Tálalás előtt hagyd pihenni a levest néhány percig, majd friss fűszernövényekkel díszítheted, ha szeretnéd.
Ne főzd túl, hogy a zeller ne essen szét, és a leves megőrizze friss ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.