Souse leves zellerrel, disznóhússal, friss fűszerekkel tálalva

Souse zellerrel

A Souse leves eredetileg az afrikai konyha egyik alapétele, és többféle húsfélével is készíthető. Zeller hozzáadásával egy különleges, friss ízvilágot kap, amely gazdagítja a már amúgy is ínycsiklandó húslevest. Az afrikai étkezések központi szereplője, gyakran készítik ünnepi alkalmakkor és családi étkezéseken. A zeller frissebb ízt ad a levesnek, miközben a füstölt hús vagy disznóhús gazdag textúrát ad. Ez az étel nemcsak ínycsiklandó, de tápláló és laktató is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Disznóhús
1 db Zeller
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Piros paprika
50 ml Ecet
1 tk.
1 csipet Bors
100 g Lazac vagy füstölt hús
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhúst vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy fazékba. Öntsd fel vízzel, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hús minőségétől függően a főzési idő eltérhet. Használj lassú tűzön történő főzést, hogy a hús puhán szétessen.

    2

    A zellert hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát is tisztítsd meg, majd apróra vágd.

    A zeller megfelelően puhára főzve adja a levesnek az ízét, ne hagyd túl keményen a főzés után!

    3

    A füstölt vagy lazac húst vágd apróra, és add hozzá a főzővízhez. A zeller, hagyma és fokhagyma következik.

    A füstölt hús egy kis különleges ízt ad a levesnek, de a lazac is tökéletesen helyettesítheti.

    4

    Az ecetet, paprikát, sót és borsot keverd bele a leveshez. Hagyd főni 30-40 percig, amíg a zeller megpuhul és az ízek összeérnek.

    Kóstold meg a levest, és ha szükséges, adj még hozzá sót vagy paprikát, hogy fokozd az ízét.

    5

    Tálalás előtt hagyd pihenni a levest néhány percig, majd friss fűszernövényekkel díszítheted, ha szeretnéd.

    Ne főzd túl, hogy a zeller ne essen szét, és a leves megőrizze friss ízét.