A spenótot alaposan mosd meg, majd törd apróra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma és hagyma alapot ad a töltelék ízének, míg az olívaolaj gazdag aromát biztosít.
Add hozzá az apróra vágott spenótot, sózd, borsozd, és főzd pár percig, amíg a spenót teljesen megpuhul, és elpárolog a nedvesség. Hagyjuk kihűlni.
Fontos, hogy a spenótot jól párold, hogy a felesleges víz eltávozzon, különben a tészta átnedvesedhet.
A fetát törd fel egy tálban, és keverd össze a tojásokkal. Ha a spenót kihűlt, keverd hozzá a fetás keveréket, és jól dolgozd össze.
Ha a feta túl sós, érdemes egy kicsit átöblíteni, hogy a töltelék ne legyen túlságosan sós.
A puffasztott tésztát helyezd a sütőformába, és oszd el rajta a spenótos tölteléket. Ha szükséges, másik tésztát is tehetsz a tetejére, majd hajtsd be a széleit.
A tésztát ügyesen illeszd be a formába, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A tetejét kenjük meg a maradék tojással, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg aranybarnára nem sül.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy a belseje is átsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.