Spanakopita t煤r贸val, aranybarna, ropog贸s t茅szt谩val 茅s gazdag spen贸tos-t煤r贸s t枚ltel茅kkel

Spanakopita t煤r贸val

A spanakopita egy klasszikus g枚r枚g 茅tel, amely t枚bb 茅vsz谩zados m煤ltra tekint vissza. Az 茅tel gazdag 铆zvil谩ga, a spen贸t 茅s a feta sajt t枚k茅letes kombin谩ci贸ja, amelyet a ropog贸s puffasztott t茅szta 枚lel k枚r眉l. A t煤r贸 hozz谩ad谩sa egy kr茅mesebb, l谩gyabb text煤r谩t ad, 铆gy az 茅tel szaftosabb 茅s gazdagabb lesz. A spanakopita, vagyis a spen贸tos pite, az egyik legn茅pszer疟bb hagyom谩nyos 茅tel, amely a g枚r枚g konyha szerves r茅sze lett. Kiv谩l贸 v谩laszt谩s egy 眉nnepi 茅tkez茅sre vagy egy h茅tv茅gi csal谩di vacsor谩ra.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 40 perc
Teljes 1 贸ra 10 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
500 g Spen贸t
250 g T煤r贸
1 csomag Puffasztott t茅szta
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Toj谩s
3 ek. Ol铆vaolaj
1 tk. S贸
1 tk. Bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A spen贸tot alaposan mosd meg, majd t枚rd apr贸ra. Egy nagy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s pir铆tsd meg rajta az apr贸ra v谩gott hagym谩t 茅s fokhagym谩t, am铆g 眉vegesek nem lesznek.

    A fokhagyma hozz谩ad谩sa gazdagabb 铆zt ad a spen贸tnak, 铆gy m茅lyebb lesz az 茅tel arom谩ja.

    2

    Add hozz谩 az apr贸ra v谩gott spen贸tot, s贸zd, borsozd, 茅s f艖zd p谩r percig, am铆g a spen贸t teljesen megpuhul, 茅s elp谩rolog a nedvess茅g. Hagyjuk kih疟lni.

    A spen贸tot alacsonyabb h艖m茅rs茅kleten p谩rold, hogy ne vesz铆tse el a sz铆n茅t 茅s t谩panyagtartalm谩t.

    3

    A t煤r贸t t枚rd 谩t egy t谩lban, 茅s keverd 枚ssze a toj谩sokkal. Ha a spen贸t kih疟lt, keverd hozz谩 a t煤r贸s kever茅ket, 茅s j贸l dolgozd 枚ssze.

    A t煤r贸 kr茅mesebb lesz, ha el艖z艖leg lecsepegteted a felesleges nedvess茅get.

    4

    A puffasztott t茅szt谩t helyezd a s眉t艖form谩ba, 茅s oszd el rajta a t煤r贸s-spen贸tos t枚ltel茅ket. Ha sz眉ks茅ges, m谩sik t茅szt谩t is tehetsz a tetej茅re, majd hajtsd be a sz茅leit.

    A t茅szt谩t 眉gyesen illeszd be a form谩ba, hogy a t枚ltel茅k ne folyjon ki s眉t茅s k枚zben.

    5

    A tetej茅t kenj眉k meg a marad茅k toj谩ssal, 茅s s眉ss眉k 180掳C-ra el艖meleg铆tett s眉t艖ben 30-40 percig, am铆g aranybarn谩ra nem s眉l.

    Ha a teteje t煤l gyorsan pirul, takard le f贸li谩val, hogy a belseje is 谩ts眉lj枚n.