A paradicsomokat håmozd meg, magozd ki, és vågd apró darabokra.
A paradicsom hĂĄmozĂĄsĂĄhoz forrĂĄzd le Ćket pĂĄr mĂĄsodpercre, majd tedd jeges vĂzbe. A hĂ©juk könnyen le fog jönni.
Az olĂvaolajon pirĂtsd meg az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.
Közepes lĂĄngon pirĂtsd a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, amĂg ĂŒveges nem lesz. Ne barnĂtsd meg, mert keserƱ lehet.
Add hozzĂĄ a fĂŒstölt paprikĂĄt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbbi 1 percig, hogy az aromĂĄk felszabaduljanak.
A fĂŒstölt paprika tĂpusa befolyĂĄsolja a szĂłsz ĂzĂ©t. Ădes, csĂpĆs vagy extra csĂpĆs fĂŒstölt paprikĂĄt hasznĂĄlhatsz ĂzlĂ©s szerint.
Keverd hozzĂĄ az aprĂtott paradicsomot, adj hozzĂĄ cukrot, sĂłt, borsot Ă©s vizet.
A cukor segĂt kiegyensĂșlyozni a paradicsom savassĂĄgĂĄt. A vĂz mennyisĂ©ge fĂŒgg a paradicsom nedvessĂ©gtartalmĂĄtĂłl. Annyi vizet adj hozzĂĄ, hogy a szĂłsz megfelelĆ ĂĄllagĂș legyen.
FĆzd közepes lĂĄngon 10-15 percig, amĂg a szĂłsz sƱrƱ Ă©s sima lesz.
IdĆnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.
TĂĄlald grillezett hĂșsok, sĂŒlt krumpli vagy friss kenyĂ©r mellĂ©.
A szĂłsz jĂłl illik tĂ©sztĂĄkhoz Ă©s pizzĂĄkhoz is. HƱtĆben lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben 3-4 napig eltarthatĂł.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.