A paradicsomokat hámozd meg, magozd ki, és vágd apró darabokra.
A paradicsom hámozásához forrázd le őket pár másodpercre, majd tedd jeges vízbe. A héjuk könnyen le fog jönni.
Az olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Közepes lángon pirítsd a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ne barnítsd meg, mert keserű lehet.
Add hozzá a füstölt paprikát, és pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
A füstölt paprika típusa befolyásolja a szósz ízét. Édes, csípős vagy extra csípős füstölt paprikát használhatsz ízlés szerint.
Keverd hozzá az aprított paradicsomot, adj hozzá cukrot, sót, borsot és vizet.
A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát. A víz mennyisége függ a paradicsom nedvességtartalmától. Annyi vizet adj hozzá, hogy a szósz megfelelő állagú legyen.
Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a szósz sűrű és sima lesz.
Időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Tálald grillezett húsok, sült krumpli vagy friss kenyér mellé.
A szósz jól illik tésztákhoz és pizzákhoz is. Hűtőben légmentesen zárható edényben 3-4 napig eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.