A spárgát tisztítsd meg, vágd le a fás végeit, és darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A spárga fás végét hajlítsd meg, és ahol magától eltörik, ott van a vége. Ezt dobd ki.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Tedd hozzá a feldarabolt spárgát, és öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15 percig, amíg a spárga megpuhul.
Ha nincs zöldségalaplé, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.
Amikor a spárga megpuhult, turmixold simára a levest egy botmixerrel vagy turmixgépben.
Ha turmixgépet használsz, hagyd kicsit hűlni a levest, mielőtt beleteszed, hogy ne robbanjon fel a gőz.
Add hozzá a mandulatejet, sózd és borsozd ízlés szerint. Melegítsd össze, de ne forrald fel, hogy a mandulatej ne csapódjon ki.
A mandulatejet alacsony lángon melegítsd, és folyamatosan kevergesd.
Tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva. Ropogós kenyér vagy pirított mandula is remek kísérője lehet.
A levesbe tehetsz egy kevés citromlevet, hogy még frissebb íze legyen. A pirított mandulát durvára vágva szórd a leves tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.