A spenótot alaposan mosd meg, a hagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A zöldborsót, ha fagyasztott, előbb engedd fel, majd öblítsd át.
A spenótot több vízben mosd át, hogy eltávolítsd a homokot és a földet.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg rajta a vöröshagymát 3-4 percig. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd még 1 percig.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad a levesnek.
Add hozzá a zöldborsót és öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd 10-12 percig, amíg a borsó megpuhul.
Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé ízletesebbé teszi a levest. A borsó főzési ideje függ a borsó fajtájától, ellenőrizd villával, hogy puha-e.
Add hozzá a spenótot, és főzd további 2-3 percig, amíg megfonnyad. Ekkor vedd le a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára.
A spenótot csak a végén add hozzá, mert hamar megfő, és elveszti a színét.
Add hozzá a tejszínt, citromlevet, sót, borsot, és óvatosan melegítsd vissza. Tipp: ne forrald, hogy a szép zöld szín megmaradjon.
A citromlé kiemeli a zöldségek ízét, és segít megőrizni a leves színét.
Tálaláskor díszítsd egy kevés tejszínnel és néhány egész zöldborsóval. Tipp: pirított napraforgómag vagy sajtos pirítós remekül illik mellé.
A levest tálalhatod egy kanál görög joghurttal is, ami még krémesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.