Spenótos burgonyakrémleves tálalva

Spenótos burgonyakrémleves

A spenótos burgonyakrémleves egy igazán gazdag és ínycsiklandó étel, amely a burgonya természetes ízét ötvözi a friss spenótnak köszönhetően. A spenót fűszeressége és a burgonya lágy textúrája tökéletes egyensúlyt alkot. Képzeld el, ahogy a spenót finoman összeesik a levesben, miközben a fokhagyma és a vaj gazdagítja az ízeket. A tejszín hozzáadásával a leves egy igazi krémessé válik. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely friss és tápláló egyszerre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
200 g Friss spenót
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A burgonya fajtája befolyásolja a leves sűrűségét. A lisztesebb burgonya jobban sűríti a levest.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb alternatívát keresel.

    3

    Add hozzá a felvágott burgonyát, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A burgonya pirítása segít kihozni az ízét. Ne felejtsd el sózni és borsozni, mert ez alapozza meg a leves ízét.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

    A burgonya akkor van kész, ha villával könnyen átszúrható.

    5

    Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a friss spenótot, és főzd további 5-6 percig, amíg a spenót összeesik.

    A spenótot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a színét és tápanyagtartalmát.

    6

    Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A pürésítés során figyelj, hogy ne fröcsköljön a forró leves. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.

    7

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszíntől a leves krémesebb lesz. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés szerecsendiót is, ami jól illik a spenóthoz.