A főtt céklát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra.
A cékla hámozásához használj gumikesztyűt, hogy ne fogja meg a kezed a cékla leve.
A diót száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, hogy intenzívebb íze legyen.
Ügyelj, hogy a dió ne égjen meg, mert keserű lesz. A pirítás közben folyamatosan kevergesd.
Egy nagy tálban keverd össze a bébispenótot és a szeletelt céklát.
Ha nincs bébispenót, használhatsz sima spenótot is, de azt előtte vágd kisebb darabokra.
Morzsold rá a feta sajtot, majd szórd meg a pirított dióval.
A feta sajtot morzsold durvára, hogy jobban érvényesüljenek az ízei.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a mézet, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze, hogy egyenletes dresszinget kapj.
A méz segít kiegyensúlyozni a balzsamecet savasságát. Ha nincs mézed, használhatsz egy csipet cukrot is.
Locsold meg a salátát az öntettel, majd óvatosan forgasd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold a salátára, hogy a spenót ne essen össze.
Tálalás előtt hagyd állni néhány percig, hogy az öntet jól átjárja az alapanyagokat.
Ne hagyd túl sokáig állni, mert a spenót összeeshet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.