Spenótos gombakrémleves tálalva

Spenótos gombakrémleves

A spenótos gombakrémleves egy ínycsiklandó és tápláló étel, amely a gomba gazdag ízét és a friss spenót frissítő ízét egyesíti. A leves tejszínnel gazdagodik, így krémes és lágy állagú lesz. A gomba és a spenót egy tökéletes kombináció, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is. Ez a leves ideális választás egy könnyű, de ínycsiklandó ebédhez vagy vacsorához, és könnyen elkészíthető bárki számára, aki egy finom, gyors ételt keres.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gomba
200 g Friss spenót
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát és fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A gombát szeleteld fel, a spenótot pedig alaposan mosd meg.

    A gombát ne mosd, csak töröld át nedves papírral, hogy ne szívja meg magát vízzel.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek.

    Az üvegesre párolt hagyma édesebb és lágyabb ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a felaprított gombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg a gomba levet ereszt és enyhén megpirul.

    Ne sózd a gombát a pirítás elején, mert akkor nem pirul meg, hanem megfő a saját levében.

    4

    Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 10-12 percig, amíg a gomba teljesen megpuhul.

    Használj jó minőségű alaplevet a gazdagabb ízért. Ha nincs kéznél, víz és leveskocka is megteszi.

    5

    Add hozzá a spenótot, és főzd még 2-3 percig, amíg a spenót teljesen összeesik.

    A spenót nagyon gyorsan megfő, ezért ne főzd túl sokáig, hogy megőrizze a színét és tápanyagtartalmát.

    6

    Miután minden megpuhult, a levest botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél figyelj, hogy ne fröcsköljön a forró leves. Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan emeld a sebességet.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    A tejszíntől a leves krémesebb és lágyabb lesz. Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj növényi tejszínt.

    8

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    A pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a levesnek.