A tésztához a lisztet és a sót keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a hideg, kockázott vajat. Gyors mozdulatokkal morzsold el.
A vaj legyen nagyon hideg, mert így lesz a tészta omlós. Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig morzsold, amíg morzsás állagú nem lesz.
Adj hozzá 3 evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze a tésztát, amíg összeáll. Csomagold fóliába és tedd hűtőbe 30 percre.
A hideg víz segít a tészta összeállításában. A hűtés fontos, mert így a vaj megkeményedik, és a tészta könnyebben nyújtható lesz.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagra, és helyezd egy piteformába. Szurkáld meg villával, és süsd vakon 10 percig.
A tésztát sütőpapírral takard le, és nehezékként használj babot vagy rizst, hogy ne púposodjon fel sütés közben. A villával való megszurkálás szintén ezt a célt szolgálja.
Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a szeletelt gombát 5-7 percig, amíg aranybarna lesz.
A gombát magas hőfokon pirítsd, hogy ne engedjen levet, és szép színt kapjon.
Add hozzá az aprított fokhagymát, majd a spenótot, és pirítsd további 1-2 percig, amíg a spenót összeesik. Vedd le a tűzről.
A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pirítsd túl.
Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejszínt, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a sót és a borsot.
A szerecsendió pikáns ízt ad a quiche-nek, de ne vidd túlzásba.
A vakon elősütött tésztára egyenletesen oszlasd el a spenótos-gombás keveréket, majd öntsd rá a tejszínes-tojásos masszát.
Ügyelj arra, hogy a töltelék egyenletesen legyen elosztva a tésztában.
Süsd a quiche-t 180°C-on kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a töltelék megszilárdul.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd pár percig hűlni, majd szeletelve tálald.
A quiche melegen és hidegen is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.