A spenĂłtot alaposan mosd meg, majd forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂzben fĆzd 1-2 percig. EzutĂĄn szƱrd le, Ă©s vĂĄgd finomra. Tipp: ha mĂ©lyebb Ăzt szeretnĂ©l, kevĂ©s fokhagymĂĄval is dinsztelheted egy kevĂ©s olajon.
A spenĂłtot le is fagyaszthatod, majd kiolvasztĂĄs utĂĄn kinyomkodhatod belĆle a vizet.
Langyos vĂzben keverd el az Ă©lesztĆt Ă©s hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂg habosodni kezd. Ez biztosĂtja, hogy a naan jĂłl megkeljen.
Ha az Ă©lesztĆ nem habosodik fel, akkor valĂłszĂnƱleg lejĂĄrt a szavatossĂĄga, Ă©s Ășjat kell hasznĂĄlnod.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂłt, joghurtot, olajat, aprĂłra vĂĄgott spenĂłtot Ă©s a felfutott Ă©lesztĆt. GyĂșrd sima, kissĂ© ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Pihentesd lefedve, meleg helyen 1 ĂłrĂĄig.
A joghurt helyett hasznålhatsz kefirt vagy tejfölt is.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 6 egyenlĆ rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belĆlĂŒk gombĂłcokat. Takarva pihentesd tovĂĄbbi 10 percig. EttĆl rugalmasabb lesz a tĂ©szta.
A gombĂłcokat lisztezett felĂŒleten formĂĄzd, hogy ne ragadjanak.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztagombĂłcokat ovĂĄlis alakĂșra, kb. 0,5 cm vastagsĂĄgban. A spenĂłt jĂłl lĂĄthatĂł lesz a tĂ©sztĂĄban â ettĆl kĂŒlönleges.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor könnyen kiszĂĄradhat a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.
ForrĂł, szĂĄraz serpenyĆben sĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, mĂg hĂłlyagosodni nem kezdenek, Ă©s aranybarna foltok jelennek meg rajtuk. Tipp: sĂŒtĂ©s közben ne nyomd le Ćket, hogy szĂ©pen felpuffadjanak.
A serpenyĆ legyen nagyon forrĂł, mielĆtt elkezded sĂŒtni a naanokat.
Amint elkĂ©szĂŒlt, kend meg egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal a naan tetejĂ©t, Ă©s tĂĄlald melegen. Tipp: fokhagymĂĄs olajjal mĂ©g intenzĂvebb lesz az Ăze.
A naanokat tĂĄrolhatod lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben, Ă©s felmelegĂtheted sĂŒtĆben vagy serpenyĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.