Spenótos quinoa Buddha-tál céklás lime tofuval tálalva

Spenótos quinoa Buddha-tál céklás lime tofuval

Ez a spenótos quinoa Buddha-tál céklás lime tofuval egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egészséges, de mégis ízletes vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a sült cékla édeskés ízt ad, a lime-mal marinált tofu pedig frissességet és fehérjét biztosít. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, míg a spenót vitaminban gazdag alapot biztosít. Ez az étel nemcsak tápláló, de rendkívül látványos is, így tökéletes egy hétköznapi vagy különleges alkalmakra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
100 g Friss spenót
200 g Cékla
200 g Tofu
1 db Avokádó
1 ek. Fekete szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Friss lime
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása eltávolítja a kesernyés ízt. A pihentetés után könnyebb lesz villával fellazítani.

    2

    A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, majd süsd 180°C-on 20 percig, amíg megpuhul.

    A céklát alufóliába csomagolva is sütheted, így még puhább lesz és jobban megőrzi a nedvességtartalmát.

    3

    A tofut vágd kockákra, majd forgasd össze 1 evőkanál szójaszósszal és 1 evőkanál lime levével. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen átsüljön.

    5

    Az avokádót hámozd meg, vágd szeletekre. A friss spenótot alaposan öblítsd át hideg vízzel.

    Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    6

    Egy nagy tálban helyezd el az elkészült quinoát, majd rendezd el köré a sült céklát, a spenótot, az avokádót és a sült tofut.

    A Buddha-tálat ízlésed szerint variálhatod más zöldségekkel és feltétekkel is.

    7

    Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg frissen facsart lime levével.

    A szezámmag és a koriander extra ízt és tápanyagot ad a tálhoz. A lime lé kiemeli az ízeket.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az egészséges, tápláló és ízekben gazdag Buddha-tálat!

    A tálat melegen és hidegen is fogyaszthatod.