Spenótos quinoa curry tofuval

Spenótos quinoa curry tofuval

A spenótos quinoa curry tofuval egy frissítő, tápláló fogás, amely ötvözi a spenót üdeségét a tofu ropogósságával és a quinoa könnyedségével. A kókusztejes curry gazdag és krémes alapot biztosít, amely harmonizál a fokhagyma és gyömbér fűszeres aromájával. Ez a fogás tökéletes választás egy gyors, de laktató vacsorához vagy ebédhez, amely egészséges és ízletes egyben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
300 g Tofu
150 g Friss spenót
400 ml Kókusztej
2 tk. Currypor
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
20 ml Olívaolaj
15 ml Szójaszósz
10 g Friss koriander
10 g Pirított szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.

    2

    A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy serpenyőben. Tedd félre.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet papírtörlővel, hogy ropogósabb legyen.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg olívaolajon, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chilit is.

    5

    Helyezd a friss spenótot a curry szószba, és hagyd, hogy megfonnyadjon.

    Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben ne olvaszd ki előre.

    6

    Keverd bele a főtt quinoát és a pirított tofut, majd ízesítsd sóval, borssal és szójaszósszal.

    A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ami gluténmentes.

    7

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. A koriandert közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.