Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.
A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy serpenyőben. Tedd félre.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet papírtörlővel, hogy ropogósabb legyen.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chilit is.
Helyezd a friss spenótot a curry szószba, és hagyd, hogy megfonnyadjon.
Ha nincs friss spenótod, használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben ne olvaszd ki előre.
Keverd bele a főtt quinoát és a pirított tofut, majd ízesítsd sóval, borssal és szójaszósszal.
A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ami gluténmentes.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. A koriandert közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.