Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoát főzés után érdemes szétteríteni egy tálcán, hogy gyorsabban hűljön.
Az uborkát vágd kisebb kockákra, és készítsd elő a friss spenótleveleket.
Az uborkát érdemes meghámozni, ha vastag a héja, vagy ha nem bio.
Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, spenótleveleket, uborkát és gránátalma magokat.
A salátát tálalás előtt hűtsd le, hogy még frissítőbb legyen. Készíthetsz hozzá egy egyszerű citromos öntetet olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot egy kis tálban.
Az öntetbe tehetsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebb ízt szeretnél.
Öntsd az öntetet a salátára, és óvatosan keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a spenót ne fonnyadjon meg.
Tálaláskor szórd meg pirított dióval és friss petrezselyemmel.
A diót serpenyőben vagy sütőben is megpiríthatod. A pirítás kiemeli az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.