Spinach Thepla, spenótos lepény tálalva, fűszeres ízekkel

Spinach Thepla

A Spinach Thepla egy hagyományos indiai étel, amely egy fűszeres, spenóttal készült lepény. Ezt az ételt Gujaratban és környékén különösen kedvelik, mivel gazdag tápanyagokban, és könnyen elkészíthető reggelire vagy főétel mellé. Az indiai konyha gazdag fűszereiben, és a thepla remek példája annak, hogy az egyszerű hozzávalók hogyan alkothatnak ínycsiklandó ételt. Technikai tanács: A tésztát ne gyúrd túl, hogy a thepla puha és rugalmas maradjon sütés után.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss spenót
200 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek. Curry levél
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
0.5 tk. Köménymag
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot mosd meg alaposan, majd apróra vágd fel. A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, vagy vágd apróra.

    A spenót ne legyen túl vizes, hogy ne hígítsa el a tésztát, amikor összegyúrod.

    2

    Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, köménymagot, fekete borsot, sót és curry leveleket.

    Ha nem találsz curry levelet, helyettesítheted szárított curry fűszerkeverékkel is.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért a liszthez, majd tedd bele a felaprított spenótot. Kezd el összedolgozni a tésztát.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy jól formázható legyen.

    4

    Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a liszt jól felszívja a nedvességet.

    5

    A pihentetett tésztát oszd kisebb golyókra, és nyújtsd ki őket vékony lemezekké.

    Használj egy lisztezett felületet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.

    6

    Egy serpenyőt melegíts fel, és egyenként süsd meg a theplákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép barna foltok jelennek meg.

    Ha a thepla túl gyorsan barnul, csökkentsd a lángot, hogy ne égjen meg, de a belseje is átsüljön.

    7

    Tálald melegen, és fogyaszd egy kis joghurttal vagy zöldséges chutneyval.

    A thepla tökéletes reggelire, de köretként is kiváló egy indiai főételhez.