A spenótot mosd meg alaposan, majd apróra vágd fel. A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, vagy vágd apróra.
A spenót ne legyen túl vizes, hogy ne hígítsa el a tésztát, amikor összegyúrod.
Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, köménymagot, fekete borsot, sót és curry leveleket.
Ha nem találsz curry levelet, helyettesítheted szárított curry fűszerkeverékkel is.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért a liszthez, majd tedd bele a felaprított spenótot. Kezd el összedolgozni a tésztát.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy jól formázható legyen.
Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a liszt jól felszívja a nedvességet.
A pihentetett tésztát oszd kisebb golyókra, és nyújtsd ki őket vékony lemezekké.
Használj egy lisztezett felületet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.
Egy serpenyőt melegíts fel, és egyenként süsd meg a theplákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép barna foltok jelennek meg.
Ha a thepla túl gyorsan barnul, csökkentsd a lángot, hogy ne égjen meg, de a belseje is átsüljön.
Tálald melegen, és fogyaszd egy kis joghurttal vagy zöldséges chutneyval.
A thepla tökéletes reggelire, de köretként is kiváló egy indiai főételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.