Sprinkle torta színes szórócukorral díszítve

Sprinkle torta

A sprinkle torta vidámságot és színességet hoz az ünnepi asztalra. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, gyerekzsúrokra vagy bármilyen különleges alkalomra, amikor mosolyt szeretnél csalni a vendégek arcára. A színes szórócukor nemcsak díszít, hanem játékossá is teszi ezt a desszertet. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény garantáltan látványos és ízletes lesz.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
100 g Színes szórócukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be két tortaformát.

    A sütő előmelegítése és a formák előkészítése kulcsfontosságú a sikeres sütéshez. A kivajazás és lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a torta egyenletesen fog megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.

    A vaj és a cukor alapos habosítása elengedhetetlen a könnyű és puha tésztához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta homogén maradjon.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalók váltogatása megakadályozza a tészta túlkeverését, ami kemény tortát eredményezhet.

    5

    Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta megsült-e. A lapokat teljesen ki kell hűteni, mielőtt megkened a krémmel, különben a krém megolvad.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.

    7

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel, majd vond be a torta tetejét és oldalát is a krémmel, simítsd el egyenletesen.

    A krém egyenletes eloszlatása érdekében használj habkártyát vagy kést.

    8

    Szórd meg a torta tetejét és oldalát színes szórócukorral, alaposan eloszlatva, hogy mindenhol díszítve legyen.

    A szórócukrot közvetlenül a krém felkenése után szórd rá, hogy jól rátapadjon.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd tálald.

    A hűtés segít, hogy a krém és a díszítés megszilárduljon, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.