Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be két tortaformát.
A sütő előmelegítése és a formák előkészítése kulcsfontosságú a sikeres sütéshez. A kivajazás és lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a torta egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.
A vaj és a cukor alapos habosítása elengedhetetlen a könnyű és puha tésztához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta homogén maradjon.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalók váltogatása megakadályozza a tészta túlkeverését, ami kemény tortát eredményezhet.
Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta megsült-e. A lapokat teljesen ki kell hűteni, mielőtt megkened a krémmel, különben a krém megolvad.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.
Rétegezd a tortalapokat a krémmel, majd vond be a torta tetejét és oldalát is a krémmel, simítsd el egyenletesen.
A krém egyenletes eloszlatása érdekében használj habkártyát vagy kést.
Szórd meg a torta tetejét és oldalát színes szórócukorral, alaposan eloszlatva, hogy mindenhol díszítve legyen.
A szórócukrot közvetlenül a krém felkenése után szórd rá, hogy jól rátapadjon.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd tálald.
A hűtés segít, hogy a krém és a díszítés megszilárduljon, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.