A csírázott moong babot jól mosd át, majd tedd egy tálba.
A csírázott bab segít a könnyű emésztésben, és gazdag fehérjeforrás.
A hagymát, zöld chilit és friss koriandert finomra vágd, majd tedd a tálba a csírázott babhoz.
A zöld chili és a hagyma friss ízt ad az ételnek, míg a koriander enyhíti a csípősséget.
Adjuk hozzá a köményt, pirospaprikát, sót és borsot a tálhoz, majd keverjük jól össze.
A kömény és a pirospaprika segíti az emésztést, miközben egy kellemes fűszeres ízt ad az ételnek.
A víz hozzáadásával egy sűrű tésztát készítsünk, és alaposan keverjük el.
A tésztát ne készítsük túl hígra, mert akkor nehezebben fog sülni.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd egy kanál segítségével formáljunk kis palacsintákat a tésztából.
A palacsinták formálása előtt ügyelj arra, hogy az olaj egyenletesen eloszoljon a serpenyőben.
Süssük a chilla mindkét oldalát aranybarnára 3-4 percig közepes lángon.
Ha a chilla szélei könnyen elválnak a serpenyőtől, az azt jelenti, hogy kész.
Tálaljuk a kész chilla-t friss citromlével meglocsolva, és friss korianderrel díszítve.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.