Sprouted Moong Chilla, friss korianderrel tálalva

Sprouted Moong Chilla

A Sprouted Moong Chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet csírázott moong babból készítenek. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem rendkívül frissítő is, és ideális választás egy könnyű reggelire vagy snackként. A koriander és a friss fűszerek hozzáadása egyedi ízt ad, míg a citromlé segít kiemelni az ízeket. A chilla egy egészséges és ízletes étkezés, amely könnyen elkészíthető és bármikor élvezhető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csírázott moong bab
1 db Hagyma
2 ek. Friss koriander
1 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csírázott moong babot jól mosd át, majd tedd egy tálba.

    A csírázott bab segít a könnyű emésztésben, és gazdag fehérjeforrás.

    2

    A hagymát, zöld chilit és friss koriandert finomra vágd, majd tedd a tálba a csírázott babhoz.

    A zöld chili és a hagyma friss ízt ad az ételnek, míg a koriander enyhíti a csípősséget.

    3

    Adjuk hozzá a köményt, pirospaprikát, sót és borsot a tálhoz, majd keverjük jól össze.

    A kömény és a pirospaprika segíti az emésztést, miközben egy kellemes fűszeres ízt ad az ételnek.

    4

    A víz hozzáadásával egy sűrű tésztát készítsünk, és alaposan keverjük el.

    A tésztát ne készítsük túl hígra, mert akkor nehezebben fog sülni.

    5

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd egy kanál segítségével formáljunk kis palacsintákat a tésztából.

    A palacsinták formálása előtt ügyelj arra, hogy az olaj egyenletesen eloszoljon a serpenyőben.

    6

    Süssük a chilla mindkét oldalát aranybarnára 3-4 percig közepes lángon.

    Ha a chilla szélei könnyen elválnak a serpenyőtől, az azt jelenti, hogy kész.

    7

    Tálaljuk a kész chilla-t friss citromlével meglocsolva, és friss korianderrel díszítve.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.