Stamina udon tálban tálalt udon tészta pirított csirkehússal, tojással és szójaszósz alapú szósszal

Stamina udon (tojással és hússal)

A Stamina udon egy igazán tápláló és finom japán étel, amelyet a hideg téli hónapokban különösen kedvelnek. A hús és a tojás egyesítése a gazdag szójaszószos alaplében adja az étel igazi esszenciáját. Ezt a receptet a japán éttermekben gyakran fogyasztják, mivel erőt ad a nap folyamán. A Stamina udon igazi comfort food, ami egyszerre tápláló és ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
150 g Csirkehús
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát mindig alaposan öblítsd le hideg vízzel, hogy megőrizze a rugalmas textúráját.

    2

    A csirkehúst apró szeletekre vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis olajat.

    A csirkehúst ne süsd túl, hogy megmaradjon a szaftossága.

    3

    Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapj.

    A mirin édes, enyhén alkoholos íze kiválóan harmonizál a szójaszósz sós ízével.

    4

    Főzd meg a tojásokat forró vízben 5-7 percig, hogy a fehérjék megszilárduljanak, de a sárgája folyós maradjon.

    A tojás frissessége nagyon fontos, ha lágy tojást szeretnél, a főzés időpontját pontosan tartsd be.

    5

    Tedd a főtt udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd tedd rá a pirított csirkehúst.

    A szójaszósz alapú szósz gazdag és mély ízt ad a tésztának. Ha bármelyik hozzávalót túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet.

    6

    A tálalás előtt helyezd a tetejére a lágy tojásokat, finomra vágott zöldhagymát és szezámmagot.

    A zöldhagyma frissessége és a szezámmag ropogóssága tökéletesen illik a gazdag leveshez.