Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.
A tésztát mindig alaposan öblítsd le hideg vízzel, hogy megőrizze a rugalmas textúráját.
A csirkehúst apró szeletekre vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis olajat.
A csirkehúst ne süsd túl, hogy megmaradjon a szaftossága.
Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapj.
A mirin édes, enyhén alkoholos íze kiválóan harmonizál a szójaszósz sós ízével.
Főzd meg a tojásokat forró vízben 5-7 percig, hogy a fehérjék megszilárduljanak, de a sárgája folyós maradjon.
A tojás frissessége nagyon fontos, ha lágy tojást szeretnél, a főzés időpontját pontosan tartsd be.
Tedd a főtt udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd tedd rá a pirított csirkehúst.
A szójaszósz alapú szósz gazdag és mély ízt ad a tésztának. Ha bármelyik hozzávalót túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet.
A tálalás előtt helyezd a tetejére a lágy tojásokat, finomra vágott zöldhagymát és szezámmagot.
A zöldhagyma frissessége és a szezámmag ropogóssága tökéletesen illik a gazdag leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.