Street Food Ramen tálalva csirkével és zöldségekkel

Street Food Ramen (utcai verzió, gyors, olcsó, töltelékes)

A Street Food Ramen a japán városi kultúra egyik legikonikusabb étele, amely a gyorsaságot, az ízgazdagságot és a mindennapi megfizethetőséget ötvözi. A ramen standok – vagy ahogy japánul nevezik, „yatai” – a városok utcáin bukkannak fel, ahol munkások, diákok és helyiek állnak sorba egy tál forró, tápláló ramenért. Ahogy a gőzölgő ramen tálból felszáll az illat, a pirított fokhagyma és a szezámolaj aromája keveredik a friss zöldségekkel és csirkehússal – egyszerre nosztalgikus és kielégítő. Ez a recept hűen tükrözi az utcai ramen lelkületét: gyors, tartalmas, és mégis testet-lelket melengető. Bármikor elkészíthető otthon minimális hozzávalókból, mégis teljes élményt nyújt – és egy kis ízelítőt Japán utcáiból.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
150 g Csirkecomb (főtt, tépett)
100 g Káposzta (apróra vágva)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 db Tojás (főtt, félbevágva)
1 szál Zöldhagyma
50 g Babcsíra
800 ml Csirkehúsleves alaplé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel az alaplevet egy nagy lábasban. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, szójaszószt és szezámolajat, majd főzd 3 percig, hogy az ízek elkeveredjenek. TIPP: A fokhagymát előbb piríthatod is külön egy kis olajon, így még intenzívebb lesz az aromája.

    2

    Tedd bele a káposztát és a babcsírát az alaplébe, főzd 5 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Ez adja az étel töltelékességét.

    3

    Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás utasítása szerint, majd szűrd le. TIPP: Ne főzd túl a tésztát, így megőrzi rugalmasságát és jobban felszívja a levest.

    4

    A főtt csirkecombot tépd szálakra, és add a leveshez. Forrald további 2 percig, hogy átmelegedjen. A tálaláshoz helyezz egy adag tésztát a tál aljára, merj rá a töltelékes levest, majd helyezz a tetejére félbevágott tojást, apróra vágott zöldhagymát és szezámmagot.