Stromboli oregánóval, friss sajt és fűszeres töltelékekkel, aranybarna kérgen

Stromboli oregánóval

A Stromboli, az olasz konyha egyik igazi különlegessége, egy töltött pizza tekercs, mely gyorsan és könnyen elkészíthető. Az eredeti változatot Amerikában találta ki egy olasz-amerikai étterem, és hamar népszerűvé vált. Az oregánó friss, aromás íze tökéletesen kiegészíti a sajttal és a sonkával töltött tésztát. A Stromboli ideális választás egy családi vacsorához, vagy bármilyen alkalmra, amikor gyorsan valami finomat szeretnénk enni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
10 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
200 g Mozzarella sajt
150 g Sonka
2 tk. Oregánó
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd az élesztőt aktiválni. Meleg vízben oldd fel a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 5-10 percig, míg buborékok keletkeznek rajta.

    Ne használj túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Meleg, de nem forró vízre van szükség!

    2

    A lisztet és a sót egy tálban keverd össze. Ezután öntsd hozzá az élesztős vízkeveréket és az olívaolajat. Kezdd el összegyúrni a tésztát, amíg rugalmas és sima lesz.

    A tésztát fokozatosan gyúrd, hogy ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    Dugd a tésztát egy enyhén olajozott tálba, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órát, amíg duplájára nő.

    A pihentetés kulcsfontosságú, mert így lesz könnyű a tészta és könnyebben formázható.

    4

    Amíg a tészta kel, készítsd elő a tölteléket. A sonkát szeleteld fel, a mozzarella sajtot reszeld le, és keverd össze az oregánóval.

    Az oregánó friss fűszereket ad a töltelékhez, de ha szárítottat használsz, egy kicsivel kevesebbet tegyél bele, mivel az erősebb ízű.

    5

    Miután a tészta megkelt, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 30x40 cm-es téglalap alakúra.

    Próbálj egyenletes vastagságot biztosítani a tésztán, hogy mindenhol egyformán süljön.

    6

    A kinyújtott tésztát kend meg egy kis olívaolajjal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a sonkát, a mozzarella sajtot, az oregánót és a reszelt parmezánt.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta könnyen fel tudja tekerni és ne szakadjon szét sülés közben.

    7

    Óvatosan tekerd fel a tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve, mint egy tekercset. A széleket nyomd le, hogy a töltelék ne szökjön ki.

    Használj éles kést a vágáshoz, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.

    8

    Helyezd a tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg egy felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen.

    A tojáskenés nem csak szép fényt ad, hanem segít a tészta kérgének ropogóssá válni.

    9

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg a tészta aranybarna és a sajt megolvad.

    Ne süsd túl a strombolit, mert akkor száraz lesz. Figyelj rá az utolsó 5 percben!