Strudel pancake almás töltelékkel tálalva

Strudel pancake

A Strudel pancake egy osztrák ihletésű palacsinta, amely a klasszikus almás rétes ízeit ötvözi a könnyen elkészíthető palacsintával. Az osztrák és közép-európai konyhákban a rétes az egyik legismertebb desszert, amelyet vékony tésztarétegek közé töltött édes almás töltelékkel készítenek. Ebben a változatban a réteslap helyett vékony palacsintát használunk, amelyet fahéjas-almás töltelékkel töltünk meg. A mazsola és a darált dió tovább gazdagítja az ízvilágot, a porcukros szórás pedig a klasszikus rétest idézi. Tökéletes reggelire vagy desszertként, különösen egy csésze kávé vagy tea mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
0.5 tk.
30 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
30 g Vaj (sütéshez)
2 db Alma
1 tk. Őrölt fahéj
50 g Mazsola
50 g Darált dió
20 g Porcukor (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

    A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot is.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, és keverd simára.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinták könnyebbek legyenek.

    3

    Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztát érdemes egy szitán átszűrni, hogy biztosan csomómentes legyen.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.

    5

    Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és süsd vékony palacsintává, majd tedd félre.

    A palacsintákat ne süsd túl, mert kiszáradhatnak.

    6

    Hámozd meg és reszeld le az almákat, majd keverd össze a fahéjjal, a mazsolával és a darált dióval.

    Az almákat citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg.

    7

    Töltsd meg a palacsintákat az almás töltelékkel, majd tekerd fel őket, mint a rétest.

    A tölteléket ne tedd túl sokba, mert a palacsinta elszakadhat.

    8

    Tálald porcukorral megszórva, opcionálisan tejszínhabbal vagy vaníliasodóval.

    A tejszínhabot frissen verd fel, hogy ne essen össze.