Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot is.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, és keverd simára.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinták könnyebbek legyenek.
Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd csomómentesre a tésztát.
A tésztát érdemes egy szitán átszűrni, hogy biztosan csomómentes legyen.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és süsd vékony palacsintává, majd tedd félre.
A palacsintákat ne süsd túl, mert kiszáradhatnak.
Hámozd meg és reszeld le az almákat, majd keverd össze a fahéjjal, a mazsolával és a darált dióval.
Az almákat citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg.
Töltsd meg a palacsintákat az almás töltelékkel, majd tekerd fel őket, mint a rétest.
A tölteléket ne tedd túl sokba, mert a palacsinta elszakadhat.
Tálald porcukorral megszórva, opcionálisan tejszínhabbal vagy vaníliasodóval.
A tejszínhabot frissen verd fel, hogy ne essen össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.