Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd hámozd meg és szeleteld fel az almákat.
Válassz keményebb, savanykásabb almafajtát, hogy a sütés során ne főjön szét.
Helyezd az almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg fahéjjal és locsold meg mézzel. Süsd 15 percig, amíg karamellizálódik.
Ha nincs mézed, használhatsz juharszirupot vagy barna cukrot is.
Közben olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrjon fel.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
Használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is, hogy egészségesebb legyen a gofri.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a gofri kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
Ha van tapadásmentes gofrisütőd, akkor nem feltétlenül szükséges kikenni.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben vagy mikrohullámú sütőben tarthatod melegen.
Tálaláskor halmozd a sült almaszeleteket a gofrik tetejére, és szórd meg aprított dióval az intenzívebb ízhatás érdekében.
A dió helyett használhatsz más magvakat is, például pekándiót vagy mandulát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.