Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg. Használj jó minőségű papírkapszlikat, hogy a muffinok ne ragadjanak le.
Helyezd a banánokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 15 percig, amíg megpuhulnak és karamellizálódnak.
Érdemes érettebb banánokat használni, mert azok édesebbek és könnyebben karamellizálódnak. A sütőpapír megakadályozza, hogy a banánok leragadjanak a tepsire.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a barnacukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen fel lehessen habosítani. A barnacukor mélyebb ízt ad a cupcake-nek.
A sült banánokat pürésítsd egy villával, majd keverd a tojásos keverékhez.
A banánpürének simának kell lennie, hogy ne legyenek benne darabok. Ha szükséges, használj botmixert a tökéletes állag eléréséhez.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá a tésztához, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a cupcake-ek.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Használj fagylaltkanalat vagy mérőpoharat, hogy egyenletesen töltsd meg a muffin formákat. Ha túltöltöd őket, a tészta kifolyhat a sütés során.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő változhat a sütőtől függően, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a sült banánpürét, és keverd simára.
A krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen fel lehessen habosítani. A tejszínt lassan adagold hozzá, hogy a krém ne legyen túl folyékony.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a banános krémmel és csorgass rá karamellszószt.
A krém felvitele előtt győződj meg róla, hogy a cupcake-ek teljesen kihűltek, különben a krém megolvad. A karamellszószt közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, hogy ne áztassa el a krémet.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg. Használj jó minőségű papírkapszlikat, hogy a muffinok ne ragadjanak le.
Helyezd a banánokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 15 percig, amíg megpuhulnak és karamellizálódnak.
Érdemes érettebb banánokat használni, mert azok édesebbek és könnyebben karamellizálódnak. A sütőpapír megakadályozza, hogy a banánok leragadjanak a tepsire.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a barnacukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen fel lehessen habosítani. A barnacukor mélyebb ízt ad a cupcake-nek.
A sült banánokat pürésítsd egy villával, majd keverd a tojásos keverékhez.
A banánpürének simának kell lennie, hogy ne legyenek benne darabok. Ha szükséges, használj botmixert a tökéletes állag eléréséhez.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá a tésztához, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a cupcake-ek.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Használj fagylaltkanalat vagy mérőpoharat, hogy egyenletesen töltsd meg a muffin formákat. Ha túltöltöd őket, a tészta kifolyhat a sütés során.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő változhat a sütőtől függően, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a sült banánpürét, és keverd simára.
A krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen fel lehessen habosítani. A tejszínt lassan adagold hozzá, hogy a krém ne legyen túl folyékony.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a banános krémmel és csorgass rá karamellszószt.
A krém felvitele előtt győződj meg róla, hogy a cupcake-ek teljesen kihűltek, különben a krém megolvad. A karamellszószt közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, hogy ne áztassa el a krémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.