Sült csirkecomb párolt zöldségekkel tálalva

Sült csirkecomb párolt zöldségekkel

A sült csirkecomb párolt zöldségekkel egy klasszikus és kiegyensúlyozott étel, amely minden korosztály számára tökéletes választás. A ropogósra sült csirkecombok és a friss, párolt zöldségek kombinációja nemcsak finom, de egészséges is. Ez az étel gyorsan elkészíthető, mégis látványos és ízletes, így hétköznapi vacsorák vagy akár ünnepi alkalmak során is megállja a helyét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
50 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 g Sárgarépa
200 g Zöldborsó
200 g Brokkoli
1 ek. Citromlé
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, majd sózd, borsozd, és dörzsöld be zúzott fokhagymával. Helyezz rá friss rozmaringot, és hagyd állni 15 percig.

    A csirkecombok bőrét óvatosan válaszd el a hústól, és a fűszereket dörzsöld be a bőr alá is, így még ízletesebb lesz. A pácolási idő növelhető, ha van rá időd, akár egy éjszakára is hűtőben tárolhatod.

    2

    Hevíts fel olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalukon, amíg aranybarna kérget kapnak.

    A pirítás során a bőrnek kell lefelé néznie, hogy ropogósabb legyen. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog, és nem pirul meg szépen.

    3

    Helyezd a csirkecombokat egy tepsibe, locsold meg a serpenyőből visszamaradt olajjal, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig, amíg teljesen átsülnek.

    A sütési idő függ a combok méretétől. A hús akkor van kész, ha a legvastagabb részébe szúrva a kifolyó lé tiszta. Ha a bőr túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    4

    Közben készítsd el a párolt zöldségeket: egy nagy lábasban olvaszd meg a vajat, és párold meg a feldarabolt sárgarépát, zöldborsót és brokkolit. Adj hozzá egy kevés sót és citromlevet.

    A zöldségeket ne párold túl, legyenek roppanósak. Használhatsz más zöldségeket is, például karfiolt, cukkinit vagy gombát. A citromlé segít megőrizni a zöldségek színét.

    5

    Amikor a csirkecombok elkészültek, tálald őket a párolt zöldségekkel együtt. Friss fűszernövényekkel díszítsd.

    A tálaláskor használhatsz friss petrezselymet, snidlinget vagy bazsalikomot a díszítéshez.