Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a csirkemell egyenletesen süljön meg.
A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, majd kend be olívaolajjal, sóval és borssal. Helyezd a tepsibe.
A csirkemell szárazra törlése segít, hogy szép kérge legyen sütés közben. A fűszerezéshez használhatsz más fűszereket is ízlés szerint.
Süsd a csirkemellet a sütőben körülbelül 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz és teljesen átsül. Félidőben fordítsd meg.
A sütési idő függ a csirkemell vastagságától. Használj húshőmérőt, hogy megbizonyosodj róla, hogy a csirkemell teljesen átsült (74°C).
Miközben a csirkemell sül, készítsd el a karfiolpürét. A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsákra, majd főzd puhára enyhén sós vízben 10-12 perc alatt.
A karfiolt ne főzd túl, mert akkor túl vizes lesz a püré.
A megfőtt karfiolt szűrd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a vajat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Turmixold sima pürévé.
A karfiolpürét gazdagabbá teheted egy kis parmezán sajttal is. Ha nincs turmixgéped, krumplinyomóval is összetörheted.
Tálaláskor helyezd a karfiolpürét a tányérra, helyezd rá a sült csirkemellet, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A tálaláskor használhatsz egy kis olívaolajat a karfiolpüré meglocsolásához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.