Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Az édesburgonyát mosd meg, hámozd meg, majd vágd hasábokra vagy karikákra.
Az egyenletes méretűre vágott darabok biztosítják, hogy a burgonya egyenletesen süljön meg.
Egy tálban keverd össze az édesburgonyát az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
A fokhagymapor helyett használhatsz friss, aprított fokhagymát is, de ebben az esetben figyelj, hogy ne égjen meg a sütőben.
Terítsd szét a fűszerezett édesburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd süsd 25-30 percig, amíg kívül ropogós, belül puha lesz.
Sütés közben egyszer forgasd át a burgonyát, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.
Amíg az édesburgonya sül, készítsd el az öntetet: a vegán joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, a citromlével és egy csipet sóval.
Az öntetbe adhatsz egy kevés friss, aprított kaprot is.
A megsült édesburgonyát helyezd egy tálra, locsold meg a fokhagymás öntettel, és szórd meg friss aprított petrezselyemmel.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold rá, hogy a burgonya ropogós maradjon.
Ízlés szerint extra szezámmaggal díszítheted, és azonnal tálalhatod.
A pirított szezámmaggal még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.