Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy az édesburgonya egyenletesen süljön meg.
Helyezd az édesburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg olívaolajjal, és szórd rá a sót és borsot. Süsd 25-30 percig, amíg teljesen megpuhul.
A sütőpapír megakadályozza, hogy az édesburgonya leragadjon a tepsire. Villával ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e.
Amikor az édesburgonya megsült, tedd egy tálba. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a növényi tejet és a citromlevet.
A fokhagymát közvetlenül a sült édesburgonyához adva intenzívebb ízt érhetsz el.
Botmixer segítségével pürésítsd simára az édesburgonyát. Ha szükséges, adj hozzá még növényi tejet, hogy elérd a kívánt állagot.
Lassan adagold a növényi tejet, hogy ne legyen túl híg a püré. Ha nincs botmixer, krumplinyomóval is dolgozhatsz.
Keverd bele az apróra vágott koriandert, és ellenőrizd az ízesítést. Ha szükséges, adj hozzá még sót vagy citromlevet.
A koriandert frissen vágd, hogy a lehető legtöbb aromát megőrizd. Az ízesítést kóstolás után állítsd be, hogy a számodra tökéletes legyen.
Tálald melegen köretként vagy önálló ételként. Friss korianderlevelekkel díszítheted.
A pürét tálalás előtt melegen tartsd. Kínálhatsz mellé pirított magokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.