Ropogósra sült gombafejek fűszernövényekkel és fokhagymával ízesítve, tálalva egy fehér tányéron.

Sült gombafejek

A Sült gombafejek egy olyan étel, amely tökéletes választás mind a hétköznapokra, mind pedig egy könnyed előételként. A gomba természetes íze és textúrája kiemelkedik a sütés során, és a megfelelő fűszerekkel ízesítve igazi ínycsiklandó étellé válik. A gombafejekben rejlő finom ízek mindenkinek elnyerhetik a tetszését, akár vegetáriánus, akár húsevő a fogyasztó.

A gombafejeket először megtisztítják, majd fűszerekkel, esetleg egy kis fokhagymás olívaolajjal leöntve sütik meg őket. Az elkészült ételt tálalhatjuk egy könnyű salátával vagy akár önálló étkezésként is. A sült gombafejek egyszerűsége és ízvilága miatt minden korosztály számára vonzó étel. A gomba gazdag tápanyagokban, így nemcsak finom, hanem egészséges választás is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Gombafejek
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombafejeket tisztítsd meg, majd helyezd őket egy tálba.

    A gombákat ne mosd meg, mert megszívják magukat vízzel. Ehelyett egy nedves konyharuhával töröld át őket.

    2

    Keverd össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, sót, borsot és citromlevet, majd öntsd a gombafejekre.

    A pácba tehetsz egy kis balzsamecetet is a még intenzívebb ízért.

    3

    Forgasd meg jól a gombafejeket, hogy a pác egyenletesen eloszoljon.

    Hagyd a gombát a pácban legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is a hűtőben.

    4

    Előmelegített sütőben 200°C-on süsd a gombafejeket 20-25 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A sütési idő függ a gombafejek méretétől. Időnként ellenőrizd, hogy ne égjenek meg.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    Tálalhatod rizzsel, salátával vagy akár húsok mellé köretként is.