MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. Ha bolti pizzatĂ©sztĂĄt hasznĂĄlsz, hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.
Ha nincs idĆd pizzatĂ©sztĂĄt kĂ©szĂteni, a bolti verziĂł is tökĂ©letesen megfelel. A pihentetĂ©s segĂt, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny a tĂ©szta.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt kb. 3-4 mm vastagsĂĄgĂșra. FormĂĄzz belĆle egy nagy kört, majd vĂĄgd kĂ©t egyenlĆ rĂ©szre.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, kĂŒlönben a töltelĂ©k ĂĄtszivĂĄroghat. Ha ragad, hasznĂĄlj több lisztet.
A vöröshagymĂĄt szeleteld fel vĂ©konyan, majd egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, Ă©s pirĂtsd meg közepes lĂĄngon, amĂg aranybarna nem lesz.
A hagymĂĄt lassan, alacsony lĂĄngon pirĂtsd, hogy ne Ă©gjen meg, hanem szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdjon.
Add hozzå az apróra vågott fokhagymåt és a balzsamecetet, majd keverd el, és hagyd karamellizålódni tovåbbi 2 percig.
A fokhagymåt csak a végén add hozzå, mert könnyen megég. A balzsamecet kiemeli a hagyma édességét.
FƱszerezd az oregånóval, sóval és borssal, majd hagyd kicsit kihƱlni.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂthatod. Fontos, hogy a töltelĂ©k kihƱljön, mielĆtt a tĂ©sztĂĄra kerĂŒl, Ăgy nem ĂĄztatja el.
A mozzarellĂĄt reszeld le, Ă©s keverd össze a parmezĂĄnnal, majd add a sĂŒlt hagymĂĄs keverĂ©khez.
Ha nincs parmezån, hasznålhatsz mås kemény sajtot is. A lényeg, hogy jól olvadó sajtokat hasznålj.
A töltelĂ©ket helyezd a tĂ©szta egyik felĂ©re, majd hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t. A szĂ©leket egy villa segĂtsĂ©gĂ©vel nyomkodd le, hogy jĂłl lezĂĄrd a calzone-t.
Ăgyelj rĂĄ, hogy a szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, kĂŒlönben a töltelĂ©k kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A villa segĂt a biztos lezĂĄrĂĄsban.
Egy kis tĂĄlban verd fel a tojĂĄst, majd kend meg vele a calzone tetejĂ©t, hogy szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljön.
A tojĂĄs helyett hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s tejet vagy olĂvaolajat is a tetejĂ©re kenve.
Helyezd a calzone-t sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-18 percig, vagy amĂg aranybarna nem lesz.
Figyeld a sĂŒtĆt, mert a sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆ teljesĂtmĂ©nyĂ©tĆl. Akkor van kĂ©sz, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s a sajt megolvadt.
SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd kicsit hƱlni, majd locsold meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal Ă©s tĂĄlald melegen.
A friss olĂvaolaj mĂ©g intenzĂvebbĂ© teszi az Ăzeket. Ărdemes kĂsĂ©rletezni fƱszeres olajokkal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.