A karfiolt mosd meg, és vágd 2 cm vastag szeletekre. Ügyelj, hogy a szeletek egyben maradjanak.
A karfiol közepéből tudsz szép szeleteket vágni, a szélső részeket aprítsd fel és használd fel máshoz, például levesbe.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.
Ízlés szerint adhatsz hozzá más fűszereket is, például chiliport, oregánót vagy rozmaringot.
Kend meg a karfiolszeleteket mindkét oldalukon az olajos keverékkel.
A keveréket alaposan masszírozd a karfiolba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
Helyezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben süsd 200°C-on 20-25 percig. Félidőben fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk aranybarnára piruljon.
A sütési idő a karfiol méretétől és a sütő teljesítményétől függ. Ha a karfiol túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
A sütőből kivéve szórd meg aprított friss petrezselyemmel, és azonnal tálald.
Tálalhatod mártogatóssal, például fokhagymás-tejfölös mártással vagy hummusszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.