Sült karfiolos saláta tahini öntettel, friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal tálalva.

Sült karfiolos saláta tahini öntettel

A sült karfiol az egyik legegyszerűbb és legízletesebb módja ennek a zöldségnek az elkészítésére. A tahini öntet tökéletes kiegészítője a pirított karfiolnak, hiszen krémes állaga és gazdag ízvilága tökéletes harmóniát teremt. Ez a saláta kiváló önálló fogásként vagy köretként, és ideális választás, ha valami egészséges, de mégis különleges ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g karfiol
2 ek. olívaolaj
1 tk.
1 csipet bors
0.5 tk. római kömény
1 ek. citromlé
2 ek. tahini (szezámpaszta)
1 gerezd fokhagyma
2 ek. víz
1 csokor friss petrezselyem
1 ek. pirított szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A karfiolt tisztítsd meg, és vágd kisebb rózsákra.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a karfiol egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a római köményt. Forgasd meg benne a karfiolrózsákat, hogy mindenhol bevonja az olajos keverék.

    Győződj meg róla, hogy minden karfiolrózsa egyenletesen be van vonva az olajos keverékkel, így szép aranybarna lesz.

    3

    Helyezd a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára pirul és megpuhul.

    A sütési idő függ a karfiolrózsák méretétől és a sütőtől. Időnként ellenőrizd, és ha szükséges, forgasd meg a karfiolt.

    4

    Amíg a karfiol sül, készítsd el a tahini öntetet: egy tálban keverd össze a tahinit, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a vizet, amíg sima állagot nem kapsz.

    Ha az öntet túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Az öntet ízét ízlés szerint igazíthatod több citromlével vagy fokhagymával.

    5

    A megsült karfiolt helyezd egy tálba, és locsold meg a tahini öntettel.

    A tahini öntet egy részét keverd a karfiolhoz sütés előtt, így még ízletesebb lesz.

    6

    Szórd meg aprított friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal a még intenzívebb ízért.

    A petrezselyem és a szezámmag nem csak ízt, hanem textúrát is ad a salátának.

    7

    Azonnal tálald, akár önálló fogásként, akár köretként.

    A saláta langyosan a legfinomabb.