A lencsét áztasd be hideg vízbe legalább 2 órára, hogy megpuhuljon.
Ha nincs időd áztatni, alaposan mosd át a lencsét, és főzd kicsit hosszabb ideig.
Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a zellerszárat, majd kevergetve pirítsd 3-4 percig.
Ezek a zöldségek adják a lencse alap ízét, ne hagyd ki őket.
Tedd bele az áztatott lencsét, öntsd fel vízzel, és add hozzá a babérlevelet, sót és borsot. Főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
Ne sózd túl a lencsét, mert a kolbász is sós lehet. Inkább a végén igazítsd az ízeket.
Közben a kolbászt helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg ropogósra pirul.
A kolbászt sütőben is sütheted, de serpenyőben is megpiríthatod, ha úgy jobban szereted.
Amikor a lencse elkészült, vedd ki belőle a babérleveleket, és ízlés szerint igazítsd az ízesítését.
A lencséhez adhatsz egy kevés ecetet vagy citromlevet is a savanykásabb ízért.
Tálald a sült kolbászt a lencsével, friss petrezselyemmel díszítve, ízlés szerint.
Kínálhatsz mellé mustárt vagy savanyú káposztát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.