A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik. Langyos legyen, mint a babafürdető víz.
Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A sót ne közvetlenül az élesztőre tedd, mert gátolja a működését. Mindig a liszthez keverd.
Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
A tésztát nedves konyharuhával takard le, hogy ne száradjon ki a teteje. A sütőt is használhatod kelesztésre: melegítsd elő 50 fokra, kapcsold ki, és tedd be a tálat.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Az olívaolajjal kikent tepsibe könnyebben belesimíthatod a tésztát, és nem fog leragadni.
A körtéket hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A brie sajtot is szeleteld fel.
A körtét közvetlenül a szeletelés előtt hámozd meg, hogy ne barnuljon meg. A brie sajtot hidegen könnyebb szeletelni.
A tésztára helyezd el egyenletesen a körteszeleteket és a brie sajt szeleteket.
Kicsit nyomkodd bele a körtét és a sajtot a tésztába, hogy ne essenek le sütés közben.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A frissen sült focaccia a legfinomabb, de langyosan is nagyon jó. Kínálhatod mellé balzsamecetkrémet vagy mézet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.