Aranybarnára sütött sült krumpli ropogósra sütve és friss zöldfűszerekkel megszórva.

Sült krumpli

A Sült krumpli egy igazi alapétel, amely minden étkezéshez tökéletesen illik. A friss burgonyát vágják hasábokra, majd ropogósra sütik. Az étel egyszerű, de annál finomabb: a krumpli természetes íze és az aranybarna, ropogós külseje minden falatnál elvarázsol.

Sült krumplit szinte bármilyen ételhez lehet tálalni, de különösen jól illik a húsételek mellé, mint például sült csirke, steak vagy pörkölt. Az ízletes, ropogós sült krumpli tökéletes kísérője egy családi ebédnek vagy egy baráti összejövetelnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Burgonya
500 ml Olaj (sütéshez)
1 tk. Info
0.5 tk. Bors (opcionális)
0.5 tk. Pirospaprika (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Pucold meg a burgonyákat, majd vágd őket vékony hasábokra.

    A krumplikat érdemes egy kicsit hideg vízben áztatni vágás után, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, így ropogósabb lesz a végeredmény.

    2

    Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fritőzben.

    Az olaj hőmérsékletének el kell érnie a 175-180°C-ot a tökéletes sült krumplihoz. Használj konyhai hőmérőt a pontos méréshez.

    3

    Süsd ki a burgonyahasábokat az előmelegített olajban aranybarnára, ügyelve arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt.

    A zsúfoltság miatt az olaj hőmérséklete leesik, és a krumpli nem lesz ropogós. Inkább több részletben süsd ki.

    4

    Szedj ki a kisült krumplit papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így kevésbé lesz zsíros a sült krumpli.

    5

    Szórd meg sóval és, ha szeretnéd, borssal vagy pirospaprikával is ízesítheted.

    A sót közvetlenül sütés után szórd rá, mert akkor jobban tapad a krumplira.

    6

    Tálald a sült krumplit forrón, friss salátával vagy kedvenc mártogatósoddal.

    A sült krumpli legfinomabb frissen, ezért azonnal tálald!