A burgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. Főzd enyhén sós vízben, amíg majdnem teljesen megpuhul, majd szűrd le.
Ne főzd túl a burgonyát, mert sütés közben széteshet. Akkor jó, ha villával könnyen szúrható, de még nem esik szét.
A csirkemájat tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Ízesítsd sóval és borssal.
A májat érdemes sütés előtt tejben áztatni 30 percre, hogy kevésbé legyen keserű.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolaj felét, majd süsd a csirkemájat 3-4 percig mindkét oldalán, amíg átsül. Tedd félre pihenni.
A májat ne süsd túl, mert kemény és száraz lesz. Akkor jó, ha belül még rózsaszín.
A serpenyőben párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát az olaj másik felében.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.
Add hozzá az előfőzött burgonyát, és pirítsd meg, hogy aranybarna kérget kapjon. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
A burgonyát magas lángon pirítsd, hogy szép színe legyen. Ne keverd túl gyakran, hogy ne törjön össze.
A sült májat helyezd vissza a serpenyőbe, keverd össze a fokhagymás burgonyával, és melegítsd át.
Óvatosan keverd össze, hogy a máj ne törjön össze.
Tálald az ételt forrón, friss petrezselyemmel megszórva.
Kínálhatod savanyúsággal vagy friss salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.