SĂŒlt mĂĄj fokhagymĂĄs krumplival tĂĄlalva

SĂŒlt mĂĄj fokhagymĂĄs krumplival

A sĂŒlt mĂĄj fokhagymĂĄs krumplival egy idƑtlen klasszikus a magyar konyhĂĄban. Az Ă©tel egyszerƱsĂ©ge Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga miatt mindenki kedvence lehet, aki szereti a hagyomĂĄnyos Ă©teleket. A szaftos mĂĄj Ă©s a ropogĂłsra pirĂ­tott fokhagymĂĄs burgonya tökĂ©letes pĂĄrost alkot, amely nemcsak laktatĂł, hanem tĂĄplĂĄlĂł is. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes megoldĂĄs egy csalĂĄdi ebĂ©dre vagy vacsorĂĄra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemáj
⭕ 800 g Burgonya
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 1 db Vöröshagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd kisebb kockĂĄkra. FƑzd enyhĂ©n sĂłs vĂ­zben, amĂ­g majdnem teljesen megpuhul, majd szƱrd le.

    Ne fƑzd tĂșl a burgonyĂĄt, mert sĂŒtĂ©s közben szĂ©teshet. Akkor jĂł, ha villĂĄval könnyen szĂșrhatĂł, de mĂ©g nem esik szĂ©t.

    2

    A csirkemĂĄjat tisztĂ­tsd meg, Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    A mĂĄjat Ă©rdemes sĂŒtĂ©s elƑtt tejben ĂĄztatni 30 percre, hogy kevĂ©sbĂ© legyen keserƱ.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolaj felĂ©t, majd sĂŒsd a csirkemĂĄjat 3-4 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g ĂĄtsĂŒl. Tedd fĂ©lre pihenni.

    A mĂĄjat ne sĂŒsd tĂșl, mert kemĂ©ny Ă©s szĂĄraz lesz. Akkor jĂł, ha belĂŒl mĂ©g rĂłzsaszĂ­n.

    4

    A serpenyƑben pĂĄrold ĂŒvegesre az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s zĂșzott fokhagymĂĄt az olaj mĂĄsik felĂ©ben.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzĂĄ az elƑfƑzött burgonyĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd meg, hogy aranybarna kĂ©rget kapjon. SzĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.

    A burgonyĂĄt magas lĂĄngon pirĂ­tsd, hogy szĂ©p szĂ­ne legyen. Ne keverd tĂșl gyakran, hogy ne törjön össze.

    6

    A sĂŒlt mĂĄjat helyezd vissza a serpenyƑbe, keverd össze a fokhagymĂĄs burgonyĂĄval, Ă©s melegĂ­tsd ĂĄt.

    Óvatosan keverd össze, hogy a mĂĄj ne törjön össze.

    7

    Tålald az ételt forrón, friss petrezselyemmel megszórva.

    KĂ­nĂĄlhatod savanyĂșsĂĄggal vagy friss salĂĄtĂĄval.