Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá és könnyebbé teszi a tésztát.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinták könnyebben sülnek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ne süsd túl a palacsintákat, mert kiszáradhatnak.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinta ragad, adj hozzá még egy kevés olajat a serpenyőbe.
A töltelékhez vágd a padlizsánt kis kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd. Locsold meg kevés olajjal, és 200°C-on süsd 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A padlizsánt sózd be sütés előtt, hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet. Így kevésbé lesz keserű.
Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd add hozzá a sült padlizsánt és keverd össze.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.
Keverd hozzá a tejfölt, az őrölt fekete borsot és a reszelt parmezán sajtot, majd hagyd kissé besűrűsödni.
Ha nincs parmezán, használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanót.
A kész palacsintákat töltsd meg a sült padlizsános keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a palacsintákon.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például bazsalikomot vagy oregánót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.