Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény érdekében.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, de használhatsz helyette sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinták könnyebbek lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
Használj tapadásmentes serpenyőt, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már könnyen elválik a serpenyőtől.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a serpenyő túl forró lenne, vedd lejjebb a lángot.
A paprikákat vágd félbe, távolítsd el a magházukat, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és 200°C-on süsd 20 percig, amíg a héjuk kezd megfeketedni.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a paprikák leragadjanak a tepsire.
A sült paprikákat vedd ki a sütőből, tedd őket egy tálba, és fedd le fóliával 5 percre, majd húzd le a héjukat, és vágd vékony csíkokra.
A fólia segít, hogy a paprika héja könnyebben lejojjon.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a sült paprikacsíkokat, szórd meg őrölt fekete borssal, és keverd bele a tejfölt.
A tejföl helyett használhatsz joghurtot vagy krémsajtot is.
Főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne főzd túl sokáig, mert a paprika elveszítheti az ízét.
A kész palacsintákat töltsd meg a sült paprikás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert nehéz lesz őket összehajtani vagy feltekerni.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például mozzarella vagy cheddar.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet ad a palacsintának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.