Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A sütőtököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd vágd kb. 2x2 cm-es kockákra. Ezután terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, sózd és borsozd. Süsd kb. 25 percig, amíg megpuhul és kissé karamellizálódik. Tipp: A sütőtök akkor jó, ha villával könnyedén átszúrható.
Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a tepsit olajjal.
Amíg a sütőtök sül, a vöröshagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben, a maradék 1 evőkanál olívaolajon, párold üvegesre közepes lángon kb. 5 perc alatt. TIPP: Lassú tűzön pirítsd, hogy édesebb, karamellizált íze legyen.
Egy kevés cukrot is adhatsz a hagymához, hogy még jobban karamellizálódjon.
A diót durvára vágva pirítsd meg egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt, amíg enyhén meg nem barnul. Figyelj rá, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lehet!
A diót sütőben is megpiríthatod, 180°C-on kb. 5-7 perc alatt.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, a tojásokat, a reszelt sajtot, sót és borsot. Alaposan dolgozd el, hogy egynemű masszát kapj. Tipp: Ízlés szerint adhatsz hozzá szerecsendiót is, ami kiemeli a sütőtök ízét.
Használhatsz tejszínt is a tejföl helyett, így még krémesebb lesz a quiche.
A quiche formát vagy piteformát béleld ki sütőpapírral, majd helyezd bele a leveles tésztát. Nyomkodd a szélekhez is. Ha túllóg, vágd le, de hagyj kb. 1 cm peremet.
A tésztát villával szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Az elősütött sütőtököt, a párolt hagymát és a pirított diót egyenletesen oszd el a tésztán, majd öntsd rá a tojásos-tejfölös keveréket. Óvatosan egyengesd el.
A tölteléket rétegezheted is: először a sütőtök, majd a hagyma és a dió, végül a tojásos keverék.
Tedd a quiche-t az előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on kb. 35-40 percig, amíg a teteje szépen megpirul, és a töltelék megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizheted: ha nem ragad rá massza, készen van!
Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Miután megsült, hagyd hűlni 10 percig, így könnyebben szeletelhető lesz. Tipp: Langyosan a legfinomabb, de hidegen is tökéletes másnap reggelire vagy uzsonnára.
A hűtőben 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.