A tofut vágd kockákra, és papírtörlővel távolítsd el a felesleges nedvességet.
A tofu minél szárazabb, annál ropogósabb lesz sütés közben. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolításához.
A keményítőt keverd össze egy csipet sóval és borssal, majd forgasd bele a tofu kockákat, hogy minden oldalukat bevonja.
A keményítő segít a tofunak ropogósra sülni.
Hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a tofut minden oldalán aranybarnára, majd tedd félre egy tányérra.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog rendesen megsülni. Inkább süsd több részletben.
Egy kis serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát olívaolajon 1-2 percig, ügyelve, hogy ne égjen meg.
A fokhagyma könnyen megég, ezért alacsony lángon pirítsd, és figyelj rá.
Add hozzá a szójaszószt, citromlevet és vizet, majd főzd 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A szósz sűrűségét keményítővel is beállíthatod. Keverj el egy teáskanál keményítőt egy kevés hideg vízzel, és add a szószhoz.
Helyezd vissza a tofut a serpenyőbe, és forgasd össze a fokhagymás mártással, hogy minden oldalát jól bevonja.
Óvatosan forgasd a tofut, hogy ne törjön össze.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal. Tálalható rizzsel vagy salátával.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.