Vágd a tofut kockákra, majd helyezd egy papírtörlőre, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsd.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. A papírtörlő helyett használhatsz tofuprést is, ha van.
Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a lime-levet, a mézet, a szezámolajat és a chili pelyhet, hogy egy sima pácot kapj.
Ha a mogyoróvaj túl sűrű, melegítsd meg egy kicsit mikróban vagy vízfürdőben, hogy könnyebben keverhető legyen. A lime helyett citromot is használhatsz.
Forgasd bele a tofu kockákat a pácba, és hagyd állni 20 percig, hogy az ízek átjárják.
Minél tovább hagyod pácolódni a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakára is hűtőbe teheted.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, és süsd a tofut aranybarnára minden oldalán. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a tofu párolódni fog, és nem pirul szépen. Ha szükséges, süsd két részletben. A szezámolaj helyett használhatsz más növényi olajat is.
Tálalás előtt szórd meg a sült tofut pirított földimogyoróval és friss korianderrel. Az étel mellé párolt rizst vagy friss zöldségeket kínálhatsz.
A földimogyorót durvára vágd, hogy legyen textúrája. A koriander helyett petrezselymet is használhatsz, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.