Főzd meg a quinoát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.
A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze a szójaszósszal és a szezámolajjal. Hagyd pácolódni 10-15 percig.
A tofu íze intenzívebb lesz, ha hosszabb ideig pácolod. Akár egy éjszakára is hűtőbe teheted.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes hőfokon, majd süsd meg a tofu kockákat minden oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre.
A tofu ne legyen zsúfolt a serpenyőben, különben nem pirul meg rendesen. Ha szükséges, süsd több adagban.
Vágd fel az uborkát, a cseresznyeparadicsomot és a piros kaliforniai paprikát kisebb darabokra. Az egyenletes méretű darabok segítik a saláta szép elrendezését.
A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy frissek és ropogósak maradjanak.
Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, a friss zöldségeket, az aprított petrezselymet, az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot.
A salátát kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá még citromlevet, sót vagy borsot.
Tálald a quinoás salátát a sült tofuval a tetején. Kínáld frissen, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak.
A salátát tálalás előtt hűtsd le a hűtőben, hogy még frissítőbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.