A tofut csomagold ki, és papírtörlővel óvatosan nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Vágd a tofut kb. 2 cm-es kockákra.
A tofu minél szárazabb, annál ropogósabb lesz sütés után. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolítására.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymaport és a reszelt gyömbért. Add hozzá a tofu kockákat, és hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A pácolási időt növelheted, ha intenzívebb ízeket szeretnél. A gyömbér helyett használhatsz friss, aprított fokhagymát is.
Egy másik tálban keverd össze a szezámmagot és a kukoricakeményítőt. Ebbe a keverékbe forgasd bele a pácolt tofu kockákat, hogy egyenletesen bevonja őket.
A kukoricakeményítő segít, hogy a szezámmag jobban rátapadjon a tofut, és ropogósabb legyen a kéreg.
Hevíts fel olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, és helyezd bele a tofu kockákat. Süssd őket 4-5 percig minden oldalán, amíg aranybarnára pirulnak és ropogósak lesznek.
Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, mielőtt a tofut beleteszed, különben nem lesz ropogós. Ne zsúfold túl a serpenyőt.
A sült tofut tálalás előtt papírtörlőre helyezd, hogy a felesleges olajat lecsepegtesd.
Így elkerülheted, hogy a tofu túl zsíros legyen.
Tálaláskor szórd meg friss szezámmaggal és kínálj mellé szójaszószt vagy édes-chili mártást mártogatósnak.
A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.