A zellert tisztítsd meg, hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg.
A zellert egy éles késsel könnyebb meghámozni, mint zöldséghámozóval.
Egy tepsiben helyezd el a zellert, a vöröshagymát és a fokhagymát. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal és kakukkfűvel, majd süsd 200°C-on 25-30 percig, amíg a zöldségek aranybarnák és puhák lesznek.
A zöldségeket időnként forgasd meg a tepsiben, hogy egyenletesen süljenek.
A sült zöldségeket tedd egy nagy lábosba, öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.
Turmixold simára a levest egy botmixerrel vagy turmixgépben. Add hozzá a növényi alapú tejszínt, és keverd el alaposan. Ízesítsd szükség szerint sóval és borssal.
Turmixoláskor légy óvatos a forró leves miatt! Ha turmixgépet használsz, hagyd a tetején lévő kis nyílást szabadon, hogy a gőz távozhasson.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsd meg a kenyérkockákat aranybarnára.
A kenyérkockákat folyamatosan kevergesd, hogy ne égjenek meg.
Tálald a levest forrón, a tetejét szórd meg pirított kenyérkockákkal és friss kakukkfűvel díszítsd.
A leveshez adhatsz egy kanál növényi tejszínt a tálaláskor, hogy még krémesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.