Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A zöldségeket mosd meg, hámozd meg (ha szükséges), és vágd nagyobb darabokra.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy keverőtálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, az aprított fokhagymát, a sót, borsot és a friss rozmaringot.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja az étel ízét. Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb eredményért.
Forgasd meg a zöldségeket az olajos-balzsamecetes keverékben, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a zöldségek leragadjanak, és megkönnyíti a takarítást. Ne tedd a zöldségeket egymásra a tepsiben, mert akkor nem pirulnak meg szépen, inkább párolódnak.
Süsd a zöldségeket 25-30 percig, közben egyszer forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak.
A sütési idő a zöldségek méretétől és a sütő teljesítményétől függően változhat. Figyeld a zöldségeket, és vedd ki őket, amikor már puhák és aranybarnák.
Tálalás előtt locsold meg a zöldségeket egy kevés extra balzsamecettel, és szórd meg friss rozmaringgal díszítésként.
A tálalás előtti extra balzsamecet kiemeli az ízeket. Ha nincs rozmaringod, használhatsz más friss fűszernövényt, például kakukkfüvet vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.